Meny

Kristian Kjelling dømt for «uetisk adferd»

BRUDD: Kristian Kjelling, her under håndballandskampen mellom Norge og Spania i håndball-EM i Ålborg tidligere i år, er i trøbbel i Danmark. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norske håndballproffer i trøbbel i Danmark.

De to norske håndballspillerne Kristian Kjelling (34) og Magnus Gullerud (22) har fått 1.000 kroner i bot og må sone én kamps karantene etter at det i sommer ble kjent at en gruppe Bjerringbro-Silkeborg (BSV)-spillere hadde gitt 15.000 kroner til Sønderjyskes «bøtekasse».

Ifølge den danske avisen BT skal årsaken være at en gruppe BSV-spillere ønsket å gi Sønderjyske ekstra motivasjon for å slå Skanderberg.

Hvis Sønderjyske vant kampen, ville BSV ta den siste sluttspillplassen på bekostning av Skanderborg.

– Ikke kampfiksing

Nå er i alt åtte spillere fra BSV og 18 SønderjyskE-spillere dømt for brudd på kampfiksingsregelen.

Formann i den danske kampfiksingsnemda, Torben Jessen, understreker at det ikke er snakk om kampfiksing.

– Spillerne har fått en mild sanksjon, det er snakk om karantene. Dette dreier seg ikke om kampfiksing, men om mildere form for uetisk adferd, sier Jessen til BT.

– Valgte å stå sammen

Til TV 2 sier Kjelling at han tar utestengelsen til etterretning.

– Forrige sesong tok laget kollektivt en dårlig beslutning. Det er nå avklart på forbundsnivå her i Danmark at dette ikke har noe med kampfiksing å gjøre, men at det er uetisk adferd. Noe den milde straffen også avspeiler. Vi valgte å stå sammen som lag om straffen, uavhengig hvor mye den enkelte har vært involvert.

– Dette er det nå kun en liten gruppe som står bak. Men avgjørelsen om uetisk adferd tar jeg til etterretning, sier Kjelling.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus