Meny

Kreuziger frikjent for doping

Roman Kreuziger. Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den tsjekkiske proffsyklisten Roman Kreuziger er frikjent for dopinganklagene som har vært rettet mot ham.

Klatresterke Kreuziger skulle ha vært Alberto Contadors viktigste medhjelper i sommerens Tour de France, men bare dager før rittet startet valgte Tinkoff-Saxo-sjef Bjarne Riis å trekke tsjekkeren fra laget. Årsaken var opplysninger fra Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) om uregelmessigheter i Kreuzigers blodpass.

De påståtte uregelmessighetene skulle angivelig stamme fra perioden 2011 til 2012, da tsjekkeren syklet for Astana. Senere vedtok UCI å suspendere Kreuziger, som dermed ikke har syklet ritt siden før Tour de France.

Mandag frikjente imidlertid den tsjekkiske OL-komiteen Tinkoff-Saxo-rytteren for anklagene om doping. I frikjennelsen heter det kort og godt at anklagene ikke kan bevises.

Nå har UCI og Verdens Antidopingbyrå (WADA) én måned på seg til å vurdere om saken skal bringes inn for Idrettens Voldgiftsrett (CAS).

– UCI tar frikjennelsen til etterretning og vil overveie muligheten for å anke saken til CAS, skriver forbundet på sine nettsider.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus