Meny

Kramer sprakk på 10.000 meter

VANT: Jorrit Bergsma ble sensasjonelt OL-mester på 10.000 meter skøyter. (Foto: Issei Kato, Reuters / NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sven Kramer snuste lenge på verdensrekord, men sprakk mot slutten og tapte gullet på 10.000 meter skøyter til landsmannen Jorrit Bergsma.

I nest siste par gikk Bergsma inn til knallsterke 12.44,45 og la press på Kramer, som var ute etter å revansjere sin største nedtur i karrieren. For fire år siden ble han disket fra gull på distansen etter å ha blitt vist til feil bane av sin trener.

Tirsdag gikk han i riktig bane hele veien, men møtte veggen noen runder før mål og gikk inn til et bittert sølv med 12.49,03.

Kramer var over tre sekunder foran Bergsmas passeringstider fra 2400 meter til 7200 meter, men tapte voldsomt mot slutten. Ved passering to runder før mål var han første gang bak, og da det ringte skilte 2,55 sekund. Allerede da ble Bergsma gratulert av sin trener.

Kramer vant 5000 meter tidligere i OL, men han sto over 1500 meter for å konsentrere seg om milløpet han så gjerne ville vinne. Det hjalp ikke.

– Jeg har slitt med ryggen hele den siste uken. Jeg kjenner det hele tiden, men det å holde seg frisk er også en del av idretten, sa Kramer etter løpet.

– Jeg vil ikke ta noe fra Jorrits prestasjon. Han gikk et superløp og satte verdensrekord på lavlandsbane.

Igjen gikk alle medaljene til nederlendere, som tapetserte seierspallen for fjerde gang i OL. Bob de Jong (37) tok bronsen med 13.07,19.

Til sammen har Nederland tatt 19 av de 27 medaljene som er delt ut i skøytehallen.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus