Meny

Tysk seier i det første kvinnehopprennet

Carina Vogt var en outsider før rennet. Hun blir for alltid stående i historiebøkene som den første vinneren av et kvinnehopprenn i OL. (Foto: Reuters / NTB Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tyske Carina Vogt sikret seg gullmedaljen i det første OL-hopprennet for kvinner tirsdag. Maren Lundby ble beste norske på 8.-plass.

Lundby lå på en god, men beskjeden, 13.-plass etter den første omgangen. I annen omgang hoppet hun seg opp på resultatlisten med et svev på 100 meter. 235,5 poeng holdt til en 8.-plass i det historiske rennet.

Storfavorittene Sara Takanashi fra Japan og Daniela Iraschko-Stolz innfridde ikke i første omgang, men hoppet seg begge opp i annen omgang. For Iraschko-Stolz holdt det til sølvmedaljen, 1,2 poeng bak seirende Vogt, mens det for Takanashi kun holdt til en sur 4.-plass. Franske Coline Mattel tok bronsemedaljen med 245,2 poeng.

Takanashi har vært på pallen i samtlige verdenscuprenn denne sesongen.

Line Jahr var beste norske jente med sin 9.-plass etter første omgang. Hun beholdt den plasseringen etter annen omgang. Hun endte totalt med 228,3 poeng.

Helena Olsson Smeby ble nummer 14, mens Gyda Enger endte på 24.-plass.

Tirsdagens hopprenn var den eneste OL-øvelsen for hoppjentene under lekene i Sotsji.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus