Meny

Følelsesladet OL-sølv for Østberg

Maiken Caspersen Falla (t.v.) og Ingvild Flugstad Østberg tok medalje-ansvar da Marit Bjørgen tryna på oppløpet i semifinalen. (Foto: AP Photo/Matthias Schrader / NTB Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ingvild Flugstad Østberg mistet fetteren sin i terrorangrepet på Utøya i 2011. Etter OL-sølvet på sprinten gikk tankene til det avdøde søskenbarnet.

Even Flugstad Malmedal var et av de 69 ofrene på Utøya sommeren for to og et halvt år siden. Han ble bare 18 år.

Les også: Norsk dobbeltseier på kvinnesprinten

– Han var en fantastisk person. Hvis jeg kunne vært bare litt av hvordan han var, så skulle jeg ha vært fornøyd med det. Dette har jeg gjort litt for ham, og jeg har gått med hjertet. Det har betydd mye for meg, sa Østberg til NTB.

– Det er noe jeg vil ha med meg resten av livet. Han ville ha vært veldig stolt, la opplendingen til.

Som gull

I sitt første OL-renn noensinne slo hun til med sølvmedalje på sprinten, slått bare av lagvenninnen Maiken Caspersen Falla med 0,38 sekunder.

– Maiken var det ikke noe å gjøre med i dag, men sølv er som gull for meg, sa Østberg.

– Følelsen når du går over målstreken og skjønner at du har tatt medalje, er helt rå. Det var mitt første forsøk i OL, og jeg tar medalje. Det er en drøm som går i oppfyllelse, la hun til.

Les også: Hattestad ble olympisk mester da resten av feltet falt

Knep sølvet

23-åringen sikret sølvmedaljen like foran slovenske Vesna Fabjan. Da hun krysset målstreken, var ikke Østberg klar over hvilken medalje det ble.

– Jeg visste ikke om jeg var nummer to eller tre, men det var godt at det var det og ikke at det sto mellom tredje- og fjerdeplass, smilte Gjøvik-jenta.

Les også: Russlands bronse-anke avvist - Sundby beholder medaljen

OL-sølvet kroner det som har vært en solid sesong for Østberg.

– Jeg har hatt en kjempesesong, men det var likevel ingen selvfølge at det skulle gå bra i dag. Flere favoritter falt ut tidlig, men jeg beviste at jeg er der jeg har vært hele sesongen, sa hun.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus