Gerhard Heiberg: – Norge er kjent for å være arrogante

ARROGANTE: Gerhard Heiberg mener Norge nå må skjerpe seg etter to advarsler fra IOC innledningsvis i OL. (Foto: NTB scanpix)
ARROGANTE: Gerhard Heiberg mener Norge nå må skjerpe seg etter to advarsler fra IOC innledningsvis i OL. (Foto: NTB scanpix)
Artikkelen fortsetter under annonsen

To dager inn i Sotsji-OL har den norske langrennstroppen allerede fått to advarsler. Nå kommer IOC-topp Gerhard Heiberg med en aldri så liten kraftsalve mot sine egne landsmenn.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

For selv om den norske troppen har kommet godt i gang med medaljesankingen er langt fra alt fryd og gammen. Etter helgas konkurranser har nemlig det norske langrennslandslaget ved to anledninger fått refs av IOC.

Først for å ha brukt sørgebånd under kvinnenes 15 kilometer på lørdag, grunnet bortgangen til Astrid Uhrenholdt Jacobsens bror, og senest søndag da Martin Johnsrud Sundby fikk en advarsel etter å ha skiftet spor under innspurten av herrenes skiathlon.

Les også: Oddvar Brå reagerer på IOCs sørgebånd-kritikk

Kraftsalve fra Heiberg

Sistnevnte hendelse høstet til dels voldsom kritikk fra den russiske langrennsleiren, som også leverte inn en anke på juryens avgjørelse om å la Sundby beholde bronsen til fordel for Maxim Vylegzhjanin.

Nå kommer det nok en advarende pekefinger, og dét fra et muligens noe mer overraskende hold.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Gerhard Heiberg sier rett ut at han mener Norge nå må ta seg sammen.

– Norge er i utgangspunktet kjent for å være arrogante. Og dette hjelper jo ikke akkurat på imaget, sier IOC-toppen til NRK.

Les også: Folkets tillit til IOC rett til bunns etter OL-bråk

– Ikke en ønskelig situasjon

Når skipresident Erik Røste blir konfrontert med Heibergs uttalelser toner han ned utspillet om arrogante nordmenn.

Men.

– Jeg tror vi skal være veldig enig at det ikke er ønskelig å havne i situasjoner som vi har havnet i, sier han til NRK.

Røste påpeker også at han finner saken med kvinnelagets bruk av sørgebånd, og Sundbys omdiskuterte sporskifte som to helt forskjellige saker.

– Én jurysak, hvor vi får en skriftlig advarsel til Martin. Den andre saken er håndtert veldig bra av langrenssledelsen, oppsummerer skipresidenten.

Les også: – Gerhard Heiberg er veldig lei seg