Meny

Høiland: – Ekstra kjekt å bli matchvinner

Tommy Høiland scoret det avgjørende målet da Molde slo Sogndal 2-1 i eliteserien lørdag. (Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Molde mønstret et halvt lag med nysigneringer mot Sogndal og fikk problemer fra start. Men Tommy Høiland benyttet muligheten og ble matchvinner med 2-1-scoringen mot Sogndal.
Sogndal – Molde 1-2 (1-0)

3507 tilskuere.

Mål: 1-0 Malick Mane (24), 1-1 Joona Toivio (73), 1-2 Tommy Høiland (75).

Dommer: Espen Berntsen, Fart.

Gult kort: Rune Bolseth, Sogndal, Joona Toivio, Molde.

Lagene:

Sogndal (4-4-2): Erik Dahlin – Eirik B. Skaasheim, Hannu Patronen, Gustav Valsvik, Taijo Teniste – Malick Mane, Rune Bolseth (Magnus Stamnestrø fra 83.), Sidy Sagna, Ruben Holsæter – Ulrik Flo (Gilbert Koomson fra 83.), Azar Karadas (Mahatma Otoo fra 56.).

Molde (4-4-2): Ørjan H. Nyland – Joona Toivio, Even Hovland, Vegard Forren, Per Egil Flo – Zlatko Tripic (Mattias Moström fra 66.), Emmanuel Ekpo (Agnaldo fra 46.), Etzaz Hussain, Mats Møller Dæhli – Tommy Høiland (Daniel Chima Chukwu fra 86.), Fredrik Gulbrandsen.

Molde-trener Ole Gunnar Solskjær stilte med Vegard Forren, Per Egil Flo, Mats Møller Dæhli, Tommy Høiland og Fredrik Gulbrandsen sammen fra start i lørdagens eliteseriemøte med Sogndal. Det så ikke ut til å gi noen svært positiv effekt fra start, men da Høiland sendte Molde i føringen med et kvarter igjen så ting annerledes ut.

Se snuoperasjonen her.

– Det er alltid kjekt å score, ekstra kjekt når man blir matchvinner og sikrer tre poeng. Vi har muligheten til å klatre på tabellen nå, noe som er veldig viktig, sa den tidligere Sandnes Ulf-spilleren til C More.

Rask dobbel

Sogndal og Malick Mane kunne juble først. Før halvtimen var spilt dunket han ballen i nettet, etter å ha plukket en retur som Ørjan Nyland måtte gi etter en heading fra Azar Karadas.

Over i annen omgang fungerte det bedre for blåtrøyene. Den siste halvtimen av kampen dominerte de totalt.

Les også: Bodø/Glimt med ny seier.

Etter 73 minutter fikk de uttelling. Joona Toivio avsluttet hardt og presist ned i hjørnet etter pasning fra Dæhli.

– Vi fikk hjelp i pausen ved at gresset ble vannet. Det var helt annerledes. Vi ville bare fortsette med det vi gjorde i første, bare med et høyere tempo. Det var på tide at vi fikk tre poeng, sa Solskjær.

– Bedre enn oss

Under to minutter senere var det en annen nyervervelse som sto for assisten. Flo fant Høiland, som steg til værs og headet inn 2-1.

Molde fortsatte å presse og det var ikke langt unna at blant andre Gulbrandsen tegnet seg på scoringslisten. Likevel ble det med de to Molde-scoringene.

Les også: Semb berget ett Odd-poeng på overtid.

– Vi har tretti vanvittig gode fotballspillere i troppen. Vi viser at det er konkurranse på alle plasser, sa Tommy Høiland til C More om den nykomponerte startoppstillingen.

– De spilte bedre fotball enn oss. Vi gjorde en god førsteomgang, men gjorde for mange feil i annen, sa Sogndals Hannu Patronen.

Molde passerer Sogndal på tabellen etter lørdagens oppgjør og legger seg på en foreløpig 9.-plass. Sogndal faller til 11., poenget bak Molde.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus