Meny

- Jeg ble lovet å forlate Liverpool

Luis Suárez vil vekk fra Liverpool. Foto: NTB scanpix / Reuters, Athit Perawongmetha.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ber klubben holde ord og selge ham før overgangsvinduet stenger.

– I fjor hadde jeg muligheten til å gå til en av de virkelig store klubbene i Europa. Da ble jeg under forutsetning om at jeg fikk gå dersom vi mislyktes i jakten på mesterligaspill. Jeg ga absolutt alt forrige sesong, men det var ikke nok til å sikre topp fire-plassering. Alt jeg ønsker er at Liverpool holder ord, sier Suárez til The Guardian.

I hele sommer er uruguayaneren blitt koblet til Real Madrid, men et bud fra den spanske storklubben har ikke kommet. Arsenal derimot har lagt inn to bud på angriperen, men uten hell.

Bakgrunn: Arsenal øker ikke Suárez-budet

Nedfelt i kontrakten

Det er blitt hevdet at Liverpool må vurdere bud på minst 40 millioner pund. Arsenal har følgelig budt 40.000.001 pund for Suárez, men uten at Anfield-laget vil selge til en Premier League-rival.

– Jeg har klubbens ord og en skriftlig kontrakt. Vi er klar til å ta dette opp med Premier League. Da får de bestemme, men jeg ønsker ikke at det må til. Jeg føler meg ikke sviktet (av klubben), men de lovet meg noe i fjor, akkurat som jeg lovet dem å bli og forsøke å ta klubben til mesterligaen, sier Suárez.

Han har vært en stor sportslig suksess for Liverpool etter overgangen fra Ajax i januar 2011. Samtidig har uruguayaneren skapt oppstyr med rasismebråk og biting av motspiller. Det har gitt flere lange karantener.

– Det er ikke bare snakk om en muntlig avtale med treneren, men noe som er nedfelt i kontrakten. Jeg går ikke til en klubb som skader Liverpool. Jeg er 26 år. Jeg trenger å spille i mesterligaen. Jeg har ventet i ett år. Ingen kan si at jeg ikke ga alt sammen med lagkameratene sist sesong for å ta oss dit, sier Suárez.

Les også: Rodgers håper Suarez blir

Tiden er inne

Tidligere har Suárez sagt at han ønsker å forlate engelsk fotball. Han føler seg misforstått og forfulgt av pressen. Nå seiler likevel Arsenal opp som favoritter til å sikre seg spissen.

– Det er ikke slik at jeg ber om å få gå til en lokal rival. Og jeg har aldri vurdert å gå til en klubben utenfor mesterligaen. Flere ganger har jeg meddelt mine ønsker om en overganger internt. Nå føler jeg tiden er inne for å gjøre ønsket offentlig.

– Jeg må prioritere karrieren. Folk sier Liverpool fortjener mer fra meg, men jeg har scoret 50 mål i løpet av færre enn 100 kamper. Nå får de dobbelt så mye penger som da de kjøpte meg, sier Suárez til The Guardian.

En ankelskade gjør at spissen ikke er med Liverpool til Norge for kampen mot Vålerenga. LFC-eier John W. Henry avviser at de vurderer å selge klubben.

Les også:  Suárez ikke med til Oslo

– Jeg forstår ikke hvorfor folk spør oss om vi skal selge klubben eller de beste spillerne. For det skal vi ikke. Vi ønsker å kjøpe, ikke selge, sier Henry.

Overgangsvinduet stenger 2. september.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus