Meny

Nekter å avlyse London Marathon

Etter bombeaksjonene i Boston, vil arrangøren av London Marathon gå gjennom sikkerhetstiltakene. Foto: Reuters

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bombeeksplosjonene under Boston Marathon gjør at sikkerhetstiltakene skjerpes foran helgens London Marathon.

Nick Bitel, formann for London Marathon, sier arrangøren «definitivt ikke kommer til å avløse» søndagens løp. Minst tre mennesker ble drept og mer enn 100 ble skadd etter at minst to bomber gikk av ved målgang i Boston Marathon mandag.

Politiet i London sier ifølge BBC at de vil gjennomgå sikkerhetstiltakene etter det som skjedde i Boston.

– Vi har en sikkerhetsplan for London Marathon, men den vil bli gjennomgått på nytt. Vi skal vurdere sikkerheten sammen med arrangøren, sier Julia Pendry. Hun er politiets sjef under søndagens maratonløp.

Les også: Boston-klubbene utsetter kamper

– Vi er svært lei oss og rystet over nyhetene som er kommet fra Boston. Våre tanker går til de rammede og deres familier. Det er en veldig trist dag for friidretten og for våre venner og kolleger i maratonløping.

London Marathon har vært arrangert siden 1981. I fjor fullførte mer enn 37.000 løpere konkurransen. Hundretusener av tilskuere følger løpsfesten i gatene. Målgang er like ved Buckingham Palace. Ruten går gjennom flere landemerker som Tower Bridge og Big Ben.

Les også: Bombeangrep mot Boston Marathon

– Frykten for terror vil prege søndagens stevne, sier BBCs sportssjef David Bond.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus