Tajik etterbetaler 200.000 skattekroner

Tidligere statsråd og nestleder i Arbeiderpartiet, Hadia Tajik, etterbetaler rundt 200.000 skattekroner etter avsløringene om sin boligsituasjon. Foto: Terje Bendiksby / NTB
Tidligere statsråd og nestleder i Arbeiderpartiet, Hadia Tajik, etterbetaler rundt 200.000 skattekroner etter avsløringene om sin boligsituasjon. Foto: Terje Bendiksby / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tidligere statsråd og nestleder i Arbeiderpartiet, Hadia Tajik, etterbetaler rundt 200.000 skattekroner etter avsløringene om sin boligsituasjon.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det sier Tajik til NRK i sitt første intervju etter avgangen som statsråd og Ap-nestleder. Tajik ble i etterkant smittet av corona, og har fram til mandag vært sykmeldt.

Tajik gikk av etter avsløringene om sin boligsituasjon.

Hun hadde pendlerboliger i Oslo fra 2006 til 2010 og oppga i sin første søknad at hun ikke hadde andre boligutgifter.

Etter at hun var blitt gjort oppmerksom på at pendlerboligen i så fall var skattepliktig, sendte hun inn en ny søknad. VG avslørte at hun i den la ved en leiekontrakt på en kjellerleilighet i Rogaland.

Hun bodde aldri i boligen, og betalte heller aldri noe for å bo der.

Et revisorfirma har utarbeidet en rapport om hva Tajik skylder, og nå etterbetaler hun i underkant av 200.00 kroner. Til NRK sier hun at hun burde ha håndtert saken bedre, og forstått alvoret på et tidligere tidspunkt.