Ingen nasjonal minnemarkering av slutten på første verdenskrig i Tyskland

Tysklands statsminister Angela Merkel ser symbolske røde valmuer dale ned under en minnemarkering i Ypres i Belgia i et arkivbilde fra 2014. 11. november markeres 100-årsjubileet for slutten av første verdenskrig. Foto: Geert Vanden Wijngaert / AP / NTB scanpix
Tysklands statsminister Angela Merkel ser symbolske røde valmuer dale ned under en minnemarkering i Ypres i Belgia i et arkivbilde fra 2014. 11. november markeres 100-årsjubileet for slutten av første verdenskrig. Foto: Geert Vanden Wijngaert / AP / NTB scanpix Foto: Geert Vanden Wijngaert / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Til tross for at mer enn 2 millioner tyske soldater døde, er det ikke planlagt nasjonale minnemarkeringer av slutten på første verdenskrig i Tyskland.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

11. november er det 100 år siden første verdenskrig tok slutt. Tysklands statsminister skal delta på den storstilte minnemarkeringen som finner sted i Paris, og president Frank-Walter Steinmeier deltar på en seremoni i Westminster Abbey i London sammen med dronning Elizabeth II.

Landets ledere deltar dermed i seremoniene i hovedstedene til Tysklands fiender i første verdenskrig.

Andre minneseremonier i Berlin er imidlertid planlagt neste uke – da markeres hundreårsjubileet for erklæringen av den første tyske republikken, og også 80-årsdagen for Krystallnatten.

Natten mellom 9. og 10. november 1938 ble tusenvis av jødiske hjem, synagoger og butikker satt i brann av naziregimet i det som ble en forsmak på holocaust. Hendelsen har fått navnet Krystallnatten, fordi fortauene var fulle av knust glass fra de jødiske forretningene.

Keiserdømmet i Tyskland ble avviklet da nederlaget i første verdenskrig var et faktum, og keiser Vilhelm II abdiserte.