Meny

Beskylder Jensen for løftebrudd

Finansminister Siv Jensen (Frp) mener kritikken fra Ap ikke står til troende. Foto: Tore Meek / NTB scanpix
Ingalill Olsen (Ap) beskylder Frp for å flå folk etter at bensinprisen har nådd nytt toppnivå.

Tirsdag steg veiledende pris på 95-oktan blyfri bensin hos Circle K med 19 øre til 16,67 kroner literen.

Det er ny rekord.

Nå beskylder stortingsrepresentant Ingalill Olsen (Ap) Siv Jensen og Frp for løftebrudd og populistisk retorikk om bensinpriser.

– De som virkelig flår folk på bensinprisen, det er Frp. Dette er bare et eksempel på den populismen de har drevet med og driver, sier Olsen til E24.

Les også: Rekorddyr bensin – ingen løfter om avgiftskutt fra Frp

Jensen: Ikke lenger en melkeku

Krav om å kutte drivstoffavgiftene er blitt fremmet gjentatte ganger av Frp i opposisjon. I 2000 tok partiet for eksempel til orde for en fast pumpepris på 6,50 kroner.

Ingalill Olsen (Ap) anklager Frp for løftebrudd. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Jensen har flere ganger slått fast at Frp er bilistenes parti. Det virker imidlertid uaktuelt å hente fram det samme forslaget nå.

Til E24 sier Jensen at kritikken fra Olsen ikke står til troende, men erkjenner at Frp ikke har fått gjennomslag for alt i regjering.

– Men det er kun Frp som er bilistenes parti, og derfor har vi har redusert bilavgiftene kraftig og satt i gang en massiv utbygging av veier som gjøre bilistenes hverdag enklere og billigere, ikke vanskeligere og dyrere. I alle år med Ap i regjering var bilistene statens melkeku. Slik er det ikke lenger. Vi bruker nå mer penger på veier, enn bilistene betaler inn i avgifter og bompenger, sier Jensen.

Les også: Nå blir det 16.000 kroner i «vrakpant» på over 400.000 biler

– Hadde jeg ikke ventet

I Stortingets spørretime onsdag ville Geir Pollestad (Sp) vite om Jensen mener en bensinpris på 17 kroner er akseptabel og hvor smertegrensen eventuelt går.

– Hun bør være åpen om at Frp i praksis har gitt opp sin gamle kampsak om billigere bensin til folk flest. Rett nok er oljeprisen høy nå, men bensinprisen var ikke akkurat rekordlav da oljeprisen nylig var på et historisk bunnivå, sa Pollestad til NTB onsdag.

Sp har i flere av sine alternative budsjetter prisjustert avgiftene på diesel og bensin, men i fjor valgte partiet å fryse avgiftsnivået. Pollestad mener regjeringen har gått motsatt vei og viser til at drivstoffavgiftene ble økt i den såkalte bilpakken som ble lagt fram høsten 2016.

– Jeg husker flere av utspillene som Frp kom med i opposisjon, og trodde vel aldri at de kunne bli gjennomført. Men at partiet i regjering skulle gå i stikk motsatt retning, det hadde jeg ikke ventet, uttalte Pollestad tidligere i uka.

Populært