Meny

Støre mener at Solberg ikke har lært av Listhaug-saken

– Dette holder ikke, sier Ap-leder Jonas Gahr Støre om at statsminister Erna Solberg (H) ikke vil si at Sylvi Listhaugs Facebook-innlegg var farlig.

Støre forsøkte i den muntlige spørretimen på Stortinget onsdag gjentatte ganger å få Solberg til å være med på at den avgåtte justisminister Sylvi Listhaugs (Frp) omstridte Facebook-innlegg nørte opp under farlige holdninger og konspirasjonsteorier. Det lyktes han ikke med.

– Statsministeren er ikke ved kjernen. Dette holder ikke, sa Støre etter at Solberg understreket at hun tidlig tok avstand fra bildet og senere beklaget det.

– Dette er lett antennelige spørsmål, og derfor mener jeg at vi alle skal være varsomme, sa statsministeren.

Hun mente likevel at det blir feil å tillegge Listhaug en intensjon om å nøre opp under farlige holdninger med Facebook-innlegget der hun skrev at Arbeiderpartiet setter terroristene over nasjonens sikkerhet.

– Alt dette er jeg enig i, men vi er ikke ved kjernen. For om vi ikke kan ta lærdom av dette og si at dette er farlig, da er det ting vi ikke har lært. Det handler om å forstå hva som nører opp under konspirasjonsteorier og farlige holdninger. Vi får altså ikke det svaret fra statsministeren, og det er nedslående, sa Støre.

Solberg: Farlig å bruke ekstremisters språk

Solberg sier seg enig i at det er farlig å bruke ekstremisters språk.

– Det er viktig at vi passer på at ikke språket vårt nører opp under konspirasjonsteorier, fortsatte Solberg, som svar på et spørsmål fra SV-leder Audun Lysbakken i Stortinget onsdag.

Lysbakken har reagert på at Solberg ba opposisjonen om å se over innleggene fra tirsdagens debatt om nå avgåtte justisminister Sylvi Listhaugs Facebook-innlegg.

Solberg mener Lysbakken anklaget regjeringen for å lefle med høyreekstremisme.

– Jeg har gått gjennom mitt innlegg. Jeg står inne for hvert ord, svarte Lysbakken.

Hareide skapte latter

Han ville vite om Solberg mente noen av innleggene i stortingssalen kan sammenlignes med Listhaugs Facebook-innlegg. Det avviste Solberg.

Også KrF-leder Knut Arild Hareide hadde gjort hjemmeleksa statsministeren hadde gitt opposisjonen etter tirsdagens ordskifte.

– Når statsministeren ber meg gå hjem og se over innlegget, så gjør jeg det. Jeg syns faktisk det var overraskende godt, sa Hareide til latter fra salen.

Solberg var rask til å gi KrF-lederen godkjentstempel.

– Jeg har ingenting å si til innlegget fra i går, kvitterte hun.

Populært