Meny

Venstre-Grande fikk voldsalarm etter å ha blitt truet på livet

FIKK VOLDSALARM: – I forbindelse med flyseteavgiften fikk jeg så kraftige drapstrusler at det blir rettssak mot vedkommende. Det forsterket behovet for å gå med alarm, sier Venstre-leder Trine Skei Grande til VG. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Venstre-leder Trine Skei Grande fikk etter debatten om plastposeavgiften voldsalarm fordi hun ble truet på livet.

Det var mye tumulter og vitsing da regjeringen i 2014 vurderte å innførte den såkalte «plastposeavgiften» i sitt budsjett.

Bakgrunnen var Venstres ønske om å innføre en miljøavgift på én kroner per plastpose - noe partiet hevdet kunne gi staten 800 millioner kroner i ekstra inntekter.

Men ikke alle synes det var festlig - eller en god idé. Venstre-lederen avslørte på et folkemøte på Røst onsdag kveld at hun i kampens hete mottok trusler, og at det har kostet henne mye frihet, skriver VG.

– Jeg har gått rundt med politialarm siden. Jeg må ha den med hele tiden, men akkurat her ute har jeg slått den litt av, sa Venstre-lederen på møtet med rundt 60 fremmøtte, ifølge avisen.

Les også : Utskjelt poseavgift kan komme tilbake

PST bekrefter at mann er siktet

Også flyseteavgiften skal ha fått enkelte til å hisse seg så kraftig opp at de truet den erfarne politikeren på livet.

– I forbindelse med flyseteavgiften fikk jeg så kraftige drapstrusler at det blir rettssak mot vedkommende. Det forsterket behovet for å gå med alarm, sier Grande til VG.

Seniorrådgiver Martin Bernsen i Politiets sikkerhetstjeneste (PST) bekrefter til VG at de er i sluttfasen av etterforskningen av saken, men at de foreløpig ikke har tatt ut tiltalte mot en mann som er siktet etter straffelovens paragraf 115, som blant annet gjelder trusler mot myndighetspersoner. Dermed er heller ikke rettssak berammet.

Grande forteller til VG at hun har mottatt en rekke hatmeldinger. Det kan virke som om det er grønne miljøsaker som får enkelte til å se rødt.

Hun forteller at hun da bensin- og dieselavgiften ble debattert, fikk en melding om at «hvis du havner foran bilen min, vil jeg ikke bremse, men gasse».

Les også: I Storbritannia er plastposebruken redusert med 85 prosent 

«Trine-posen» - som avgiften ble kalt - ble ikke innført.

Men Miljødirektoratet sendte i desember en anbefaling til klima- og miljøvernminister Vidar Helgesen (H) om å innføre en avgift på plastposer. Det skjedde som følge av et nytt EU-direktivet om kraftig kutt i bruk av lette bæreposer.

For Trine Skei Grande

Populært