Meny

Carl I. Hagen: – Krekar skylder Frp 200.000 kroner

Carl I. Hagen synes det er på tide at mulla Krekar betaler pengene han skylder Fremskrittspartiet. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Carl I. Hagen håper mulla Krekar når fram med kravet om 200.000 kroner i oppreisning fra staten. Da kan han betale det han skylder Fremskrittspartiet, mener partinestoren.

Mandag denne uken ble det kjent at Najmuddin Faraj Ahmad, bedre kjent som mulla Krekar, krever 200.000 kroner i oppreisning etter å ha blitt frikjent for trusler etter å ha sittet mer enn ni måneder i varetekt.

Til TV 2 sier Carl I. Hagen, mangeårig leder av Fremskrittspartiet, at han støtter Krekars krav. Han mener nemlig at mullaen skylder Frp 199.600 kroner etter en rettssak i 2004. Krekar saksøkte Hagen fordi han kalte ham «en terrorist» i et nyhetsinnslag, men tapte saken.

Les også: Krekar kreves for inntil 150.000 kroner i erstatning

«Mulla Krekar dømmes innen 2 – to – uker fra dommens forkynnelse å betale Carl Ivar Hagens saksomkostninger med kr 199.600 – etthundreognittinitusensekshundre kroner – med tillegg av den til enhver tid gjeldende morarente fra forfall», heter det i dommen.

– Jeg har sjekket med dem som første regnskapene på den tiden, og de sier at det ikke har kommet inn fem øre, sier Hagen til kanalen.

– Jeg håper han får den erstatningen han har bedt om, slik at vi kan meddele at utbetalingen ikke skal skje til Krekar, men til Fremskrittspartiet, fortsetter han.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus