Israels ambassadør ut mot Pink Floyd-legende:– Roger Waters står fritt til å spre løgner om Israel

ISRAEL-STRID: Ambassadør Raphael Schutz ut mot Pink Floyd-legenden og Israel-kritikeren Roger Waters.
ISRAEL-STRID: Ambassadør Raphael Schutz ut mot Pink Floyd-legenden og Israel-kritikeren Roger Waters. Foto: Thomas Vermes / ABC Nyheter
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Roger Waters og sånne som ham har full ytringsfrihet og trygghet, mens jødiske og israelske institusjoner verden over trenger tunge sikkerhetstiltak.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Slik slår Israels ambassadør til Norge, Raphael Schutz, tilbake mot Roger Waters, Pink Floyd-legenden som klager over tøft press i USA mot musikere som kritiserer Israel.

– Musikere som sier noe kritisk om Israel, har ikke lenger noen karriere, hevdet Pink Floyd-stjernen Roger Waters nylig.

Det får Israels ambassadør Raphael Schutz til å reagere.

– Waters sprer sine antiisraelske meninger i år etter år, men når han får faktasvar, er ikke det ytringsfrihet ifølge ham, men trusler, kommenterer Schutz overfor ABC Nyheter.

Mens Waters sier at musikere i USA ikke våger å kritisere Israel, hevder ambassadørene at Waters og andre som ham fritt kan «spre sin løgner om Israel som en apartheid-stat.»

– De har fripass for å la sine stemmer bli hørt, i hvert fall i deler av media. De nyter godt av trygghet og frihet, samtidig som jødiske og israelske institusjoner over hele verden trenger tunge sikkerhetstiltak for å beskytte deres fysiske integritet, fyrer ambassadøren av.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Schutz viser til sin egen profesjon, israelske diplomater, som de mest truede og derfor mest beskyttede i diplomatkorpset - i kontrast til friheten han mener israelkritikerne nyter.

– Ytringsfrihet innebærer at man må tolerere folk som Waters, selv om det er et skille mellom ham og sannheten. Men det er ikke nok for ham. Han ønsker å få motstemmer til å stilne ved å kalle dem truende. Kim Jong-Un kunne ikke ha sagt det bedre! sier Raphael Schutz.