Person fant granat i hagen i Trondheim

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet sperret av et boligområde i Trondheim lørdag ettermiddag og kveld etter funn av en gammel granat. Forsvaret ble tilkalt for å ordne opp i situasjonen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Granaten ble funnet inntil en hage på Nardo i Trondheim, ifølge Adresseavisen. Det var beboer selv som varslet politiet.

Det var først noe usikkerhet knyttet til om gjenstanden som var funnet, faktisk var en granat, men klokken 19.26 bekrefter politiet at det var det.

– Politiet har sperret av et område i blomsterbyen på Nardo i Trondheim etter funn av det som er en granat. Det var beboer selv som meldte om funnet, sa Trøndelag politidistrikt.

– Vi er i kontakt med Forsvaret som bekrefter at det er en granat som har blitt skutt ut, men trolig ikke detonert, en såkalt blindgjenger. Det er trolig en eldre granat.

Politiet besluttet likevel ikke å evakuere boligområdet rundt funnet, men beboerne ble orientert om saken. Fredag kveld kom Forsvaret og tok hånd om granaten.

– Det viste seg å være en ufarlig granat. Forsvaret har tatt den med seg. Sperringene er opphevet. Politiet anser seg som ferdig på stedet, opplyste politiet i 21.40-tiden.

Politiet ble varslet om funnet klokken 16.30 lørdag ettermiddag.