Kvinne i retten tiltalt for drapsforsøk med plantegift

Trøndelag tingrett har satt av sju rettsdager til behandlingen av plantegift-saken. Foto: Ole Martin Wold / NTB
Trøndelag tingrett har satt av sju rettsdager til behandlingen av plantegift-saken. Foto: Ole Martin Wold / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

En kvinne i 50-årene må tirsdag møte i Trøndelag tingrett tiltalt for å ha forsøkt å drepe sin tidligere ektemann med gift.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Påtalemyndigheten mener tiltalte ved flere anledninger fra juni 2019 til 28. mai 2020 forsøkte å drepe sin daværende ektefelle ved å forlede ham til «å spise og/eller drikke plantegift», skriver Adresseavisen.

Dette skal ha skjedd i deres bolig i Trondheim og i en annen kommune. Ifølge tiltalen ble mannen akuttinnlagt til sammen elleve ganger på sykehus i perioden. To ganger ble han sendt til sykehus med hjertestans.

Aktor Eli Reberg Nessimo sier at giftstoffet akonitin ble påvist i en blodprøve fra fornærmede. Det er i tillegg påvist akonitin på gjenstander i boligen deres. Akonitin er ifølge Store norske leksikon et stoff som finnes i planten tyrihjelm.

I tillegg til drapsforsøk, er kvinnen tiltalt for bedrageri etter at hun ifølge tiltalen skal ha foretatt åtte låneopptak i ektemannes navn. Til sammen skal det dreie seg om nærmere 1,2 millioner kroner fra oktober 2016 til mars 2019.

Den tiltaltes forsvarer, John Berg, sa i november i fjor til NRK at han ikke visste hvordan hans klient stiller seg til bedrageritiltalen.