Vintyv fra Oslo stjal 32 flasker verdt nesten 60.000 på pol i Trondheim

Med en foliert sekk, for å unngå å utløse alarm, skal en 28-åring i løpet av to dager ha sneket seg ut av vinmonopol i Trondheim med 32 svært kostbare viner. Illustrasjonsfoto: Lise Åserud / NTB scanpix
Med en foliert sekk, for å unngå å utløse alarm, skal en 28-åring i løpet av to dager ha sneket seg ut av vinmonopol i Trondheim med 32 svært kostbare viner. Illustrasjonsfoto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Med en foliert sekk, for å unngå å utløse alarm, skal en 28-åring i løpet av to dager ha sneket seg ut av vinmonopol i Trondheim med 32 svært kostbare viner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge Adressa må en 28 år gammel mann fra Oslo møte i Sør-Trøndelag tingrett 1. oktober tiltalt for tyveri 25. og 26. januar i fjor. Ifølge tiltalen skal han ha stjålet til sammen 32 flasker vin til en samlet verdi av 57.838 kroner fra Vinmonopolets utsalg på Lade, Valentinlyst, Nedre Elvehavn, Bankkvartalet, Byåsen og City Syd i Trondheim.

Ifølge nettstedet vinpuls.no skal det blant annet ha vært stjålet flasker av en ettertraktet Bordeaux-vin, Château Margaux 2011, til kroner 4.379,50 per flaske.

Saken ble politianmeldt 30. januar,

Politiadvokat Marthe Aastad Brøndbo ved Trøndelag politidistrikt, opplyser at politiet knyttet 28-åringen til saken ved innhenting av overvåkingsbilder og kvitteringer fra polet, sammenholdt med opplysninger fra bank og teledata.

– Ut fra prisen på flaskene som er stjålet, er det grunn til å tro at han visste hva han gikk etter. Det dreier seg om relativt kostbare viner i sjiktet mellom 699 og 4.380 kroner, opplyser politiadvokaten videre.

Ingen flasker er kommet til rette.

Tiltalte har ikke ønsket gi noen politiforklaring. Hans oppnevnte forsvarer Frode Wisth vil foreløpig ikke kommentere saken.