Ropstad tar avstand fra seksuell reorientering

Ny barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad (KrF) ser på sitt nye dørskilt foran hans nye kontor i Barne- og familiedepartementet i Oslo tirsdag.
Ny barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad (KrF) ser på sitt nye dørskilt foran hans nye kontor i Barne- og familiedepartementet i Oslo tirsdag. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kjell Ingolf Ropstad (KrF) tar avstand fra å forsøke å endre mennesker med «uønsket seksuell orientering», slik et kristent forum arbeider for.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ropstads egen menighet Oslo Misjonskirke Betlehem er et av 90 menigheter som tilhører Misjonskirken Norge, som i sin tur er tilknyttet nettverket Til Helhet, skriver Klassekampen.

Nettverket kaller seg et tverrkirkelig kontaktforum, som har som formål å hjelpe homofile, lesbiske, bifile og transseksuelle å endre seg.

– Man kan endre legning

«Vi i Til Helhet ønsker å bistå deg som har en – for deg – uønsket seksuell orientering eller uønskede følelser (lesbiske/homofile/bifile følelser/transseksualitet), og som selv ønsker hjelp i prosessen med å finne en ny vei i dette», heter det i forumets presentasjon av seg selv på sitt eget nettsted.

På nettstedet heter det at formålet med forumet blant annet er å formidle tro på at man kan endre seksuell legning, og at man kan leve et liv i seksuell avholdenhet.

– Minister for alle

Lørdag skriver Ropstad på Facebook at han tar avstand fra arbeid med seksuell reorientering.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

«Jeg er barne- og familieminister for alle barn, uansett legning, og for alle familieformer. Folk må selv bestemme hvilke liv de ønsker å leve og med hvem» skriver han.

Statsminister Erna Solberg er raskt ute med å applaudere Ropstads kommentar.

– Dette er et tydelig signal fra barne- og familieministeren. Regjeringsplattformen er tydelig på homofiles rettigheter og vi skal aktivt motarbeide diskriminering, skriver hun i en epost til NTB.

Tar avstand

Oslo misjonskirke Betlehem tar avstand fra koblingen til nettverket og sier at menigheten ikke har noen tilknytning til Til Helhet.

– Til Helhet har en måte å snakke og tenke rundt homofili på som jeg syns er vanskelig. Både homofile og heterofile har behov for veiledning, sier pastor Erik Andreassen i Oslo misjonskirke Betlehem.

Han understreker at hans menighet ikke ønsker å tilby hjelp til homofile for å endre sin legning.