Mann i retten for overgrepsanklager etter ni år på rømmen

Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En mann som forlot landet da han ble tiltalt for overgrep mot datteren i 2009, stilles nå for retten etter å ha blitt sporet opp av Interpol, ifølge NRK.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mannen i slutten av femtiårene ble tiltalt for grove seksuelle overgrep mot datteren over flere år, fra hun var fem år gammel, ifølge NRK.

Da det ble tatt ut tiltale mot mannen forsvant han ut av landet, og ble etter hvert etterlyst av Interpol via Kripos. Det var først i sommer da han henvendte seg til ambassaden i Vietnam for å få nytt pass, at politiet kom på sporet av ham. Han ble pågrepet på Gardermoen 3. august.

Mannen har sittet varetektsfengslet siden. Ifølge hans forsvarer Tore Angen erkjenner han delvis straffskyld.

– Min klient erkjenner overgrep, men i veldig lite omfang. Han mener tiltalen er feil både når det gjelder tidsrommet overgrepene skal ha skjedd og graden av alvorlighet, sier Angen.

Kvinnens bistandsadvokat Halvor Hjelm-Hansen sier saken har vært en stor påkjenning siden det ble levert anmeldelse for ni år siden.

– Det har vært en lettelse at han er pågrepet og at saken nå kommer opp for domstolen og får en strafferettslig avklaring, sier han.

Det er satt av to dager til rettssaken, som går i Fosen tingrett i Trøndelag neste uke.