Meny

Frp avviser Høies forslag om å trekke støtte til tannregulering

Frps helsepolitiske talsmann Bård Hoksrud vil ikke være med på helseminister Bent Høies (H) forslag kutt i støtten til tannregulering.

Høie sier til Stavanger Aftenblad at dagens system legger et press på foreldre om å betale for kostbar tannregulering for sitt barn som ikke alltid er medisinsk nødvendig.

Uten å bekrefte det, går helseministeren langt i å antyde at dagens støtteordning vil bli barbert når regjeringens forslag til neste års statsbudsjett legges fram i oktober.

Men det vil lederen av Frps helse- og omsorgsfraksjon på Stortinget ikke være med på:

– Et slikt kutt vil ramme barn og unge som fram til i dag har hatt et klart behov for tannregulering. Det vil Frp ikke støtte, sier Hoksrud til NTB.

Høie viser blant annet til nabolandene som har en strengere vurdering enn Norge, og minner om at det fortsatt er slik at foreldrene som sitter igjen med størsteparten av regningen. Han viser også til at Helsedirektoratet påpeker at mye av dagens behandling kun er kosmetisk begrunnet.

– Frp vil jobbe hardt opp mot regjeringen for at dette forslaget legges i skuffen og aldri blir tatt opp igjen, sier Hoksrud.

Også Tellef Inge Mørland (Ap) reagerer negativt på forslaget.

– Dette vil forsterke de sosiale ulikhetene innen tannhelse. Tannregulering er allerede dyrt, sier han til Fri Fagbevegelse.

Hoksrud sier seg enig, og legger til:

– For mange vil dårlig eller feil tannstilling svekke selvtilliten og redusere livskvaliteten. Vi vet også at feil ved tennene kan føre til mobbing og psykiske utfordringer. Dette er viktige momenter som taler sterkt mot å kutte i støtten, sier Hoksrud.

(©NTB)

Populært