Støre: 22. juli er en del av Norges historie

Leder i Arbeiderpartiet, Jonas Gahr Støre, under minnemarkeringen i Regjeringskvartalet i Oslo søndag morgen, sju år etter terrorangrepene 22. juli 2011. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
Leder i Arbeiderpartiet, Jonas Gahr Støre, under minnemarkeringen i Regjeringskvartalet i Oslo søndag morgen, sju år etter terrorangrepene 22. juli 2011. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi kan ikke la 22. juli være noe vi markerer en gang i året, vi må ha det med oss hver dag, sa Ap-leder Jonas Gahr Støre under minnemarkeringen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ap-lederen var på plass under markeringen i regjeringskvartalet søndag formiddag. Det er sju år siden terrorangrepet i 2011 da 77 mennesker mistet livet. Samtidig avdukes det midlertidige nasjonale minnesmerket for angrepene i Oslo.

– Minnemarkeringen er verdig, rett og uttrykksfylt. Kombinasjonene av symbolene har mange verdier i seg, sier Støre til NTB.

Minnestedet består av tre hovedkomponenter. Teppet er laget av tromlet glass, som symboliserer all glasset som lå igjen i området etter terroren. Trærne som sto imot bomben symboliserer motstandskraft. Navneveggen symboliserer minnet.

– Det er som en grav å gå til og et kollektivt minnemerke for pårørende av dem som mistet livet. Det er også en del av Norges historie, sier Ap-lederen.