Tajik foreslår politiske virkemidler for likestilling

Ap-nestleder Hadia Tajik kommer med fem konkrete forslag om hvordan Regjeringen kan få fortgang i likestillingen i bedrifter. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Ap-nestleder Hadia Tajik kommer med fem konkrete forslag om hvordan Regjeringen kan få fortgang i likestillingen i bedrifter. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nestleder i Arbeiderpartiet, Hadia Tajik, mener Regjeringen må ta i bruk politiske virkemidler for å fremskynde likestilling i bedrifter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tirsdag la næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) fram statens eiermelding 2017. Her kommer det fram at kvinneandelen i ledergruppene i selskapene staten er inne i på eiersiden, er 37 prosent, mens andel kvinnelige administrerende direktører er 24 prosent.

Til Aftenposten sa Isaksen at dette ikke er godt nok, men presiserte at Høyre ikke er et parti som ønsker mer regulering for å løse det. Det er ikke Tajik fornøyd med.

– Det virker som vi har en minister som ikke er fornøyd med situasjonen, og likevel ikke vil gjøre noe med den, sier Tajik til avisa.

Hun utfordrer næringsministeren og foreslår fem tiltak, blant annet tiltak om rekruttering av kvinner, og bruk av det statlige eierskapet for å få fram flere kvinner i lederstillinger.

– Disse selskapene kjøper en rekke tjenester. Da kan staten stille krav til at det skal være kvinner representert i ledelsen fra de selskapene de kjøper tjenester fra, sier Tajik til avisen.