Jensens eneste ord til Cappelen: – Du kommer til å bli ofret

I Torgrim Eggens bok «Forbindelsen» om rettssaken mellom Eirik Jensen og Gjermund Cappelen står det at de to håndhilste én gang i 69 dagene de var i retten Eirik Jensen og Gjermund Cappelen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
I Torgrim Eggens bok «Forbindelsen» om rettssaken mellom Eirik Jensen og Gjermund Cappelen står det at de to håndhilste én gang i 69 dagene de var i retten Eirik Jensen og Gjermund Cappelen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

«Du kommer til å bli ofret», var det eneste Eirik Jensen sa til Gjermund Cappelen i løpet av den fem måneder lange rettssaken, ifølge Torgrim Eggens nye bok.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I Eggens bok «Forbindelsen» om rettssaken mellom Jensen og Cappelen står det at de to håndhilste én gang i løpet av de 69 dagene de var i retten – det var da Cappelen vitnet for første gang, skriver Dagbladet.

Rundt en uke senere kom meldingen fra Jensen. Eggen skriver i boken at Eirik Jensen lener seg fram til Cappelen og sier, så lavt at ingen kan høre det: «Vent og se. Du kommer til å bli ofret».

– Det ble han kanskje også, sier Eggen og viser til at Cappelen fikk 30 prosent strafferabatt for tilståelsen og for å ha snakket Jensen inn i saken.

Boken stiller spørsmål ved om Cappelen gjorde en avtale med påtalemyndigheten på forhånd for å snakke inn Jensen. I dommen står det at det ikke spiller noen rolle om strafferabatt var motivet.

Cappelens forsvarer, advokat Benedict de Vibe, sier på bakgrunn av det han har hørt om boken at «dette blir bare å løpe Jensens ærend».

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Dette virker som Jensens forlengede arm med et nytt forsvarsskrift, sier de Vibe.

I september ble Cappelen og Jensen dømt til henholdsvis 15 og 21 års fengsel for korrupsjon og en sammenhengende, profesjonell og velorganisert innførsel av i alt 16,7 tonn hasj.

Les også:

15 års fengsel for Gjermund Cappelen

Elden: – Cappelen sa han ville redde seg selv

Schilling: – Jensen har faktisk erkjent korrupsjon