PST tror norsk IS-kriger likevel ikke er død

Arkivbilde fra den syriske byen Raqqa, januar 2014. Foto: AP / NTB scanpix.
Arkivbilde fra den syriske byen Raqqa, januar 2014. Foto: AP / NTB scanpix.
Artikkelen fortsetter under annonsen

En IS-tilsluttet nordmann som har vært regnet som død siden 2014, skal likevel være i live, ifølge Politiets sikkerhetstjeneste.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mannen ble meldt drept høsten 2014 av TV 2. Dødsfallet ble senere også vurdert som sannsynlig av politiet i en senere straffesak.

Men under rettssaken mot en terrortiltalt 34-åring fra Verdal kunne PST opplyse at den antatt døde IS-krigeren fortsatt skal være i live, skriver Adresseavisen.

Mannen, som er norskeritreer, skal ha kommet ganske høyt i organisasjonen IS, og hadde en lederposisjon i gruppa da han ble meldt drept.

PST opplyser nå at mannen snakket med sin svoger på telefon senest 21. mai i år. Også korrespondanse fra februar 2016 er registrert.

Kommunikasjonsrådgiver Martin Bernsen i PST bekrefter overfor avisen at de fortsatt etterforsker mannen for deltakelse i en terrororganisasjon.

Til tross for myndighetenes kunnskap om at mannen i slutten av tjueårene likevel er i live, er han ikke lenger å finne på Interpols liste over etterlyste terrorister, skriver avisen.

Les også: Alle norske Syria-farere kan vente straff

Trump tar kred for at IS er beseiret i Raqqa: – Jeg forandret militæret

En ny krig har begynt

Slaget om Raqqa skal ha kostet minst 3.250 liv