Kreftsyke Shannon Doherty forbereder seg på å dø: – Det kommer til å bli så vanskelig

Shannen Doherty ankommer et innsamlingsarrangement i Los Angeles, California, USA, september 2016.
Shannen Doherty ankommer et innsamlingsarrangement i Los Angeles, California, USA, september 2016. Foto: Mario Anzuoni / Reuters / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den amerikanske skuespilleren Shannon Doherty (52) har åpnet opp om kreftsykdommen og om hvordan hun planlegger fremtiden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Doherty ble i 2015 diagnostisert med brystkreft og fikk behandling som der og da tilsynelatende var effektiv. I 2020 kom kreften tilbake, skriver New York Post.

Skuespilleren fikk beskjed om at kreften hadde spredt seg til hjernen, og i 2023 fortalte hun at kreften var uhelbredelig og at det var spredning til skjelettet.

Her til lands er nok Doherty mest kjent for TV-seriene «Beverly Hills 90210» og «Charmed» som henholdsvis ble sendt på TVNorge og TV3.

Se video: Later som hun er en rev

– Kommer til å bli vanskelig

Det er i podkasten sin «Let’s Be Clear» at Doherty åpenhjertig forteller om sykdommen og om hvordan hun vil gjøre livet til de rundt seg lettere etter hun har gått bort.

– Min prioritet nå er moren min. Jeg vet at det kommer til å bli vanskelig for henne hvis jeg går bort før henne, forteller hun.

– Fordi det kommer til å bli så vanskelig for henne, vil jeg at andre ting skal bli mye lettere. Jeg vil ikke at hun skal ha en masse ting å forholde seg til. Jeg vil ikke at hun skal ha fire lagerrom fylt med møbler, fortsetter Doherty.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge henne har hun begynt å gå gjennom eiendelene sine, og donere eller gi bort tingene sine «i tilfelle» noe skulle skje med henne.

Skuespilleren sier at det å kaste bort ting og gi slipp på eiendeler vil «være hjelpsomt for overgangen til resten av familien».

«Vil ikke ha de der»

Siden Shannon Doherty fikk kreftdiagnosen har hun vært åpenhjertig om livet med sykdommen. Tidligere i år fortalte hun at hun var redd for «dødsprosessen», skriver The Los Angeles Times.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg har 100 prosent de øyeblikkene der jeg føler alt dette og ønsker meg noe annet. Det viktigste for meg er at jeg ikke vil dø for tidlig, for jeg har mye jeg skal gjøre.

Ifølge Doherty har hun også begynt å tenke på begravelsen sin, noe som fikk henne til å innse at det er «mange hun ikke vil ha der».

– Fordi grunnene til at de dukker opp ikke nødvendigvis er de beste, for eksempel at de egentlig ikke liker meg.

– De har sine grunner, og det er bra for dem. Men de liker meg egentlig ikke nok til å møte opp i begravelsen min, men de gjør det fordi det er politisk korrekt, og fordi de ikke vil ta seg dårlig ut, sa Doherty.