Prinsesse Kates kreftvideo ble hasteinnspilt etter diagnoselekkasje, ifølge kilde

Prinsesse Kate ble innlagt på sykehus i januar, der hun ble operert i magen. 22. mars kunngjorde hun på en video at hun har fått kreft og at hun nå får cellegiftbehandling.
Prinsesse Kate ble innlagt på sykehus i januar, der hun ble operert i magen. 22. mars kunngjorde hun på en video at hun har fått kreft og at hun nå får cellegiftbehandling. Foto: BBC Studios / AP / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Informasjon om prinsesse Kate sin diagnose skal ha blitt lekket fra et ukjent sted. 

Artikkelen fortsetter under annonsen

22. mars skapte Kate, prinsessen av Wales sjokkbølger verden over da hun i en forhåndsinnspilt video fortalte at hun hadde blitt diagnostisert med kreft etter en mageoperasjon i januar.

Nye opplysninger tilsier nå at det britiske kronprinsparet og Kensington Palace «følte seg tvunget» til å få ut videoen der prinsessen avslører diagnosen, skriver Daily Mail.

Ifølge en kilde hadde tidspunktet for offentliggjøringen av videoen lite med bekymringer om at prinsesse Kate (42) ville utebli fra påskearrangementer og spekulasjoner og konspirasjonsteorier å gjøre.

Kilden forteller at den britiske avisen at videoen raskt ble offentligjort og publisert fordi noen hadde oppdaget prinsessens virkelige diagnose.

Kensington Palace skal ha blitt kontaktet med spørsmål om diagnosen og skal angivelig ha måttet skynde seg for å få ut videoen for å unngå at noen andre var først ute med diagnosen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er ikke kjent hvem som hadde informasjonen eller hvor den kom fra.

Her kan du lese mer om kongelige!

Se video: Prinsesse Kate avslører kreftdiagnose

– Utrolig krevende

I videoen den 22. mars forteller en åpenhjertig Kate at diagnosen kom som et sjokk.

– Dette kom selvfølgelig som et stort sjokk, og William og jeg har gjort alt vi kan for å bearbeide og håndtere dette privat for barnas skyld, sier Kate i en video hun har publisert i sosiale medier.

– Det har vært utrolig krevende måneder for hele familien, men jeg har et fantastisk helseapparat som tar godt vare på meg.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kilder forteller New York Post at kronprinsparet hadde forsøkt å ikke fortelle offentligheten om diagnosen for å skåne deres tre barn, prins George (10), prinsesse Charlotte (8) og prins Louis (5).

Prinsesse Kate er nå under cellegiftbehandling.

Ville spekulasjoner

Tiden før prinsessen avslørte kreftdiagnosen var preget av spekulasjoner og ville konspirasjonsteorier. Spekulanter og brukere på internett hevdet blant annet at prinsessen skulle gjennomføre organdonasjon til kong Charles, få plastiske operasjoner og at hun egentlig var i koma.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Flere var også overbevist om at prinsessen skulle være døende eller at ekteskapet med prins William var i ferd med å rakne og at Kate var på rømmen. Ifølge avisen Vox teoretiserte noen til og med at Kate skulle ha blitt drept og byttet ut med en dobbeltgjenger.

Videoen ble møtt med støtte fra flere hold etter at den ble publisert. Kong Charles, som selv nylig har blitt diagnostisert med kreft, uttrykte sin beundring for svigerdatterens mot.