Trump: Bombeangrep understreker behovet for innvandringsreform

President Donald Trump uttalte seg om det feilslåtte terrorangrepet i New York mandag. Foto: Evan Vucci / AP / NTB scanpix
President Donald Trump uttalte seg om det feilslåtte terrorangrepet i New York mandag. Foto: Evan Vucci / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

USAs president Donald Trump mener mandagens feilslåtte terrorangrep, utført av en taxisjåfør fra Bangladesh, understreker behovet for innvandringsreform. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I en offisiell uttalelse opplyser Trump at gjerningsmannen kom til USA på et familievisum i 2011, skriver nyhetsbyrået Reuters. Han mener Akayed Ullah utnyttet det amerikanske systemet som muliggjør såkalt «kjedemigrasjon».

– Altfor mange farlige mennesker får tilgang til landet vårt uten at bakgrunnen deres blir sjekket godt nok, heter det i uttalelsen.

Trump understreker at innreiseforbudet som omfatter en rekke land der Islam er den dominerende religionen, kun er ett steg i retning av å forbedre systemet.

– Den forferdelige skaden det nåværende systemet gjør på Amerikas sikkerhet og økonomi har lenge vært klart. Jeg er bestemt på å forbedre innvandringssystemet og sette vårt land og vårt folk først, sier presidenten.

Trump tok også opp bruken av dødsstraff.

– De som blir dømt for terrorhandlinger, fortjener lovens strengeste straff, inkludert dødsstraff i noen tilfeller.

Ifølge The New York Post, som viser til politikilder, skal Ullah fra sykehussenga ha fortalt etterforskerne at angrepet var hevn for «bombing» i hjemlandet Bangladesh. Bangladesh er ikke på Trumps liste over land omfattet av det kontroversielle innreiseforbudet.