Nye voldtektstiltaler mot Kopseng

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den voldtektsdømte danseren Julio Kopseng vil ikke akseptere skyld i to nye voldtektssaker. Dermed havner de i retten, selv om han ikke kan få lengre straff.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

40-åringen soner allerede en dom på 21 års forvaring – lovens strengeste straff – for å ha forgrepet seg på 19 kvinner. Han kan derfor ikke dømmes til mer straff, og en ny rettssak vil dermed ha begrenset praktisk betydning, skriver Dagbladet.

Etter at politiet i sommer var ferdig med å etterforske to nye voldtektssaker mot Kopseng, gikk statsadvokaten derfor inn for såkalt prosessøkonomisk påtaleunnlatelse. Det innebærer at skyld blir konstatert uten at saken behandles i retten.

Kopseng nekter straffskyld og ville ikke godta en påtaleunnlatelse. Han vil ha saken opp for retten og møter i Oslo tingrett i april.

– Rettssaken er en mulighet for ham til å legge fram sitt syn. Vi vil ha en bred bevisførsel og se saken i en større sammenheng, sier forsvarer Sigurd Klomsæt. Han varsler også en begjæring av gjenopptakelse av saken mot Kopseng før jul. Klomsæt mener danseren ble utsatt for forhåndsdømming av juryen i lagmannsretten. Dommen er også klaget inn for Den europeiske menneskerettighetsdomstolen.