Dale: Utopi at traktorer fraktes på lastebiler

Illustrasjon. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Illustrasjon. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Landbruksminister Jon Georg Dale (Frp) mener det er en utopi at traktorer bør fraktes på lastebiler, som Vegvesenet har tatt til orde for.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dale går hardt ut mot Statens vegvesens oppfordring torsdag til bøndene om å la traktorer stå eller bli fraktet på lastebiler.

– Det er en meningsløs uttalelse. En utopi. Det er ikke aktuelt å tvinge nyttetransport som traktorer over på lastebilplan, sier landbruksminister Jon Georg Dale til Nationen.

Statens vegvesen mener bøndene må vurdere om det er nødvendig å kjøre om de er redde. Vigdis Lobenz, leder for plan- og forvaltningsseksjonen i Statens vegvesen i Sogn og Fjordane, har tidligere anbefalt bøndene i fylket å la traktorene stå eller frakte dem på lastebiler. Det var avisen Firda som først omtalte saken.

– Jeg vet om veldig få bønder som synes det er artig å være på veiene med traktoren. De har en jobb å gjøre i norsk matproduksjon, og veimyndighetene må legge til rette for dette, sier Dale.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Bøndene i Sogn og Fjordane Bondelag krever flere avkjøringslommer for å unngå køer og ulykker.

Avdelingsdirektør i Statens vegvesen, Guro Ranes, mener bønder og bilister må tåle køer.

– Jeg kan godt forstå at bøndene vil ha flere avkjørsler, men det er stor risiko knyttet til å kjøre av og på veien. De som kjører traktor, opplever at de er til hinder i veien, men det er bedre med kø enn å risikere en ulykke, sier Ranes.