Etterforskning av uoppklart drap avsluttes- igjen

Erling Eriksen (85) ble funnet omkommet i sitt brannherjede hjem på Breivikeidet utenfor Tromsø i 2001. Politiet dekket til branntomta under etterforskningen.
Erling Eriksen (85) ble funnet omkommet i sitt brannherjede hjem på Breivikeidet utenfor Tromsø i 2001. Politiet dekket til branntomta under etterforskningen.  Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Etterforskningen av det 15 år gamle drapet på Erling Eriksen i Breivikeidet i Troms avsluttes nok en gang etter at nye opplysninger ikke førte fram.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Tilleggsetterforskningen som er gjort, har ikke ført oss noe nærmere en oppklaring. Dermed avsluttes saken igjen, sier politiadvokat i Troms politidistrikt Aase Widding til Nordlys.

Erling Eriksen (85) ble funnet død i sitt nedbrente hus på Breivikeidet i Tromsø 16. november 2002. Obduksjonen viste at 85-åringen allerede var død før brannen. Han var kvalt med en fille i halsen. Drapssaken ble henlagt i 2004.

I september ble etterforskningen gjenopptatt etter at en seer ringte inn til TV 2-programmet Åsted Norge og fortalte at en navngitt mann hadde betrodd seg til ham om drapet. Mannen hadde ifølge tipseren betrodd seg til ham om både metode og motiv for drapet.

Den navngitte mannen ble i en periode siktet i saken.

Politiet har dessuten fått gamle beslag analysert på nytt av Folkehelseinstituttet, med håp om at nye metoder kunne hjelpe dem videre. Det er imidlertid ikke funnet noen nye resultater.

Widding understreker at saken aldri ble gjenopptatt som helhet.

Breivikeidet-drapet er en av 13 drapssaker som har status som uoppklart siden årtusenskiftet.