Fafo: Langtidsopphold i asylmottak ikke negativt for integreringen

– Vi er glad for at rapporten viser at lang botid i mottak ikke trenger å være negativt for integreringen i Norge på sikt, sier Birgitte Lange i UDI. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
– Vi er glad for at rapporten viser at lang botid i mottak ikke trenger å være negativt for integreringen i Norge på sikt, sier Birgitte Lange i UDI. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Lange opphold på asylmottak ødelegger ikke for integreringen av flyktninger på sikt, viser en fersk rapport fra Fafo.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi finner det kanskje litt overraskende, at når flyktninger først er bosatt i en kommune, så er det ikke noen stor forskjell på integreringstempoet på de flyktningene som har sittet lang tid i mottak og de som har sittet kort tid i mottak, sier forskningssjef Anne Britt Djuve i forskningsstiftelsen Fafo til NRK.

Undersøkelsen bekrefter imidlertid at mange asylsøkere synes det er en stor påkjenning å bo i asylmottak, med usikkerhet om hva som skal skje med dem og ofte en passiv tilværelse. Rapporten viser at en del av de unge asylsøkerne ikke takler langtidsopphold på mottak så bra.

– Vi er glad for at rapporten viser at lang botid i mottak ikke trenger å være negativt for integreringen i Norge på sikt. Samtidig er det viktig at særlig de unge bosettes raskt. Rapporten viser at det er viktig med et høyt og godt aktivitetstilbud i mottak. Det er også vi veldig opptatt av, sier assisterende direktør i Utlendingsdirektoratet, Birgitte Lange.