Buddyprisen til Live Maria Roggen

Live Maria Roggen i vokalensemblet Trondheim Voices under en opptreden på Blå i Oslo
Live Maria Roggen i vokalensemblet Trondheim Voices under en opptreden på Blå i Oslo Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Vokalist og komponist Live Maria Roggen er tildelt norsk jazz' høyeste utmerkelse, Buddyprisen, for 2016.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Roggen fikk prisen i forkant av sin konsert med Helge Lien på Nesodden Jazzklubb fredag kveld. Prisen ble overrakt av daglig leder i Norsk jazzforum, Gry Bråtømyr.

I begrunnelsen for tildelingen omtaler styret i Norsk jazzforum Roggens vokale uttrykk som "utsøkt og bevegende", og hun beskrives som en uredd og ærlig komponist.

Med Buddyprisen følger en statuett av den legendariske trompeteren Buddy Bolden, gjenskapt av bildekunstneren Lise Frogg, samt 50.000 kroner fra Norsk jazzforum.

Roggen er utdannet ved jazzlinjen på NTNU, og hun er i dag professor i jazzsang ved Norges musikkhøgskole. I styrets begrunnelse heter det at prisvinneren har gjort seg bemerket både i band og som soloartist siden hun debuterte som musiker i 1994.

Siden 1998 har hun gjort suksess med bandet Come Shine, som vant Spellemannpris i 2002. De siste årene har Roggen samarbeidet med pianist Helge Lien, og duoen slapp i fjor sitt andre album.