Måling tyder på klar seier til Macron

Emmanuel Macron stiller som uavhengig kandidat i presidentvalget, men har sin egen bevegelse "n Marche! (Fremad!) i ryggen. Foto: Michel Euler)
Emmanuel Macron stiller som uavhengig kandidat i presidentvalget, men har sin egen bevegelse "n Marche! (Fremad!) i ryggen. Foto: Michel Euler) Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den liberale sentrumspolitikeren Emmanuel Macron ligger svært godt an til å vinne det franske presidentvalget, viser en ny meningsmåling.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

39-åringen, som tidligere har vært økonomiminister i sosialistregjeringen, ligger ifølge målingen an til å få 24 prosent oppslutning i valgets første runde, mens Nasjonal fronts Marine Le Pen ligger an til å få 25 prosent, skriver Reuters.

Kandidaten til det konservative partiet Republikanerne, François Fillon, får kun 18 prosent hvis målingen slår til. Dermed ser det fortsatt ut til å bli Macron og Le Pen som går videre til annen valgrunde, og her ventes Macron å stikke av med en overlegen seier.

Ifølge målingen, som er utført av Ipsos, vil Macron få 62 prosent av stemmene, mens Le Pen må nøye seg med 38 prosent.

Hvorvidt målingene slår til, er imidlertid høyst usikkert. Blant annet vil resultatet bli påvirket av valgdeltakelsen.

Macron vil ha en særlig fordel av at Sosialistpartiets velgere ser ut til å ville stemme på ham i annen runde ettersom deres egen kandidat Benoît Hamon etter alt å dømme ryker ut i første runde.

Første valgrunde holdes 23. april, mens den andre går av stabelen to uker senere, den 7. mai.