Tillerson vil ikke utelukke bruk av militærmakt mot Nord-Korea

USAs utenriksminister holdt en pressekonferanse under sitt besøk i Sør-Korea fredag. Der fortalte han at USA ikke utelukker bruk av militær makt mot Nord-Korea. Se video fra pressekonferansen.
Artikkelen fortsetter under annonsen

En militærkonflikt med Nord Korea er en mulighet, sier USAs utenriksminister Rex Tillerson.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter et besøk i den demilitariserte sonen langs grensen til Nord-Korea, sa USAs utenriksminister Rex Tillerson at tiden med «strategisk tålmodighet» med Nord-Korea er over.

– Det er nå slutt på den politiske linjen med strategisk tålmodighet, sa Tillerson på en pressekonferanse med sin sørkoreanske kollega Yun Byung-Se.

– Vi leter nå etter en ny rekke med diplomatiske, sikkerhetsmessige og økonomiske tiltak. Alle muligheter ligger på bordet, fortsatte han.

Les også: Tillerson vil ha ny Nord-Korea-taktikk

Ønsker ikke konflikt

Tillerson innledet denne uken en fire dager lang rundreise til Japan, Sør-Korea og Kina. Ansatte i det amerikanske Utenriksdepartementet beskriver Asia-turen som en «lytte-tur», for å samordne en tydelig politikk mot Nord-Korea, skriver CBS.

På pressekonferansen sa utenriksministeren at bruk av militærmakt mot Nord-Korea er en av mulighetene.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi ønsker slett ikke å innlede militærkonflikt, sa Tillerson, men la til:

– Hvis de hever trusselen fra våpenprogrammet sitt til et nivå som vi mener vil kreve inngrep, så vil den muligheten ligge på bordet.

Les også: Nord-Korea hardt ut mot Kina

Ny ordbruk

Tillersons ordbruk kan tolkes som nye signaler i USAs politikk mot Nord-Korea. Uttalelsene hans kom dagen etter at han i Tokyo argumenterte med at de siste 20 årene med amerikansk politikk overfor Nord-Korea har feilet.

Kina er kanskje det eneste landet som har noen innflytelse av en viss tyngde overfor Nord-Korea. Landet har ignorert en serie med sanksjoner fra FN rettet mot Nord-Koreas omstridte våpenprogram.

Les også: Tillerson vil ha ny Nord-Korea-taktikk

USA sender angrepsdroner til Sør-Korea

Nord-Korea: Simulerte angrep mot amerikanske baser Kan Nord-Koreas raketter nå Europa og USA?