Ap vil utsette sak om statsborgerskap etter Listhaug-brev

Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) mener det fremstår noe uklart hva som anses å ikke være godt nok med dagens ordning. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) mener det fremstår noe uklart hva som anses å ikke være godt nok med dagens ordning. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Innvandringsminister Sylvi Listhaug (Frp) advarer mot å kreve domstolsbehandling ved tilbakekall av statsborgerskap. Nå har Ap bedt om utsettelse av saken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Arbeiderpartiet har bedt om at komiteens frist for å avgi innstilling til Stortinget om saken, utsettes fra 14. mars til 1. april, mens partiet får tid til å vurdere saken, skriver Dagbladet.

Stortinget skal i løpet av våren avgjøre om UDI skal fratas retten til å tilbakekalle statsborgerskapet til personer som har løyet for å få opphold i Norge. Men i to brev til Stortinget har innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) advart mot forslaget.

– Lot seg rive med

– Jeg tror mange lot seg rive med av en enkeltsak som ble skjevt fremstilt i enkelte medier. Jeg vil oppfordre partiene på Stortinget til å tenke nøye gjennom hva de gjør, sier innvandringsministeren til Dagbladet.

Ifølge Listhaug kan forslaget, hvis det blir innført, trolig også føre til at det tar lenger tid å saksbehandle statsborgersaker.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det framstår noe uklart hva som anses å ikke være godt nok med dagens ordning, skriver Listhaug blant annet.

Aktuelt:

UDI mener par løy om ID i 1990 - vil kaste ut familie på tolv

Mahamuds advokat i saken mot UNE: – Slurv fra staten

Ikke flertall

Aps innvandringspolitiske talsmann Stein Erik Lauvås åpner for at de kan gå med på andre alternativer enn domstolsbehandling.

– Det er ikke noe prinsipp for Ap at sakene på død og liv skal til domstolene. Vi står fast på at det er rettssikkerheten som er det viktige, og hvis det er andre metoder enn domstolsbehandling som kan gjøre at rettssikkerheten blir ivaretatt på en bedre måte enn i dag, vil vi vurdere det, sier Lauvås til Dagbladet.

Om Ap snur, er det ikke lenger flertall for forslaget om at alle saker om tilbakekall av statsborgerskap skal behandles i domstolene.

Intervju: Listhaug om stormfulle 2016: – Jeg sover veldig godt om natten

Les også: Verger ut mot «hjerterå» asylpolitikk