USAs justisminister varsler krevende tider

USAs justisminister Loretta Lynch fotografert under et intervju i Baltimore forrige uke. Foto: Patrick Semansky / AP / NTB scanpix
USAs justisminister Loretta Lynch fotografert under et intervju i Baltimore forrige uke. Foto: Patrick Semansky / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

USAs justisminister Loretta Lynch hyllet Obama-administrasjonens arbeid for «drømmen om rettferdighet» i sin siste tale som leder for justisdepartementet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Samtidig sier Lynch at selv om de er stolt over hva som er oppnådd, må ikke departementet og administrasjonen være selvtilfreds.

– Vi må ikke stoppe. Vi må jobbe. Jeg vet at i vår streben etter en lys fremtid, kommer vi fortsatt til å møte motvind. Vi vil fortsatt ha motstand. Bølger av hat og bølger av intoleranse og urettferdighet skyller fortsatt over landet, og de ser ut til å bli sterkere jo mer vi oppnår, sier Lynch.

Hun holdt talen i baptistkirken i Birmingham, hvor fire jenter ble drept i en Ku Klux Klan-bombing i 1963.

– Femti år senere ser vi fortsatt våre medamerikanere bli angrepet for hvem de er, ikke bare for sin rase, men også for deres religion, seksuelle orientering og kjønnsidentitet, sier Lynch.

Hun nevnte ikke Trump ved navn, men sa at hun anerkjente angsten noen har til tiden som kommer.

– Ja, dette er krevende tider, og ja, vi har uten tvil flere utfordringer foran oss. Men mange av våre største fremskritt, i form av likestilling, menneskerettigheter og borgerrettigheter, har kommet etter hjerteskjærende tap, sa den avtroppende justisministeren.