Regjeringen vil slippe vannscooterne fri

FRISLIPP: De er store, de går fort og de er enn så lenge underlagt et strengt regelverk. Det vil regjeringen nå ha slutt på.
FRISLIPP: De er store, de går fort og de er enn så lenge underlagt et strengt regelverk. Det vil regjeringen nå ha slutt på. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fra før er han i unåde hos ulvemotstanderne. Nå blir det bråk fra friluftsorganisasjonene. Klima- og miljøminister Vidar Helgesen (H) vil likestille vannscootere med andre fartøy.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Klima- og miljødepartementet sendte fredag på høring et forslag om å oppheve vannscooterforskriften og i stedet gi kommunene ansvaret for å regulere bruken.

– Kommuner som vet at de har særskilte utfordringer med bruk av vannscooter, kan allerede nå vurdere å forberede lokale bestemmelser, heter det i en pressemelding fra departementet.

18 organisasjoner har protestert kraftig mot planene om å fjerne dagens vannscooterregelverk.

– Regjeringens forslag vil føre til mer vannscooterkjøring i høy fart nær land. Dersom vannscooterne skal følge samme regler som båter, blir det i praksis fritt fram til å kjøre overalt, sier Erling Lae, styreleder i Norsk Friluftsliv.

Den tidligere byrådslederen for Høyre i Oslo frykter flere ulykker, mer støy og flere konflikter og mener økt scooterkjøring dessuten er til fare for sårbare sjøfuglbestander.

Høringsfristen er 23. mars 2017. Eventuelle endringer eller oppheving av vannscooterforskriften vil etter planen tre i kraft 1. mai 2017.