Spesialenheten etterforsker politiskudd på RoaSpesialenheten etterforsker politiskudd på Roa

Artikkelen fortsetter under annonsen

Spesialenheten for politisaker etterforsker hva som skjedde da politiet natt til fredag skjøt og skadd en antatt biltyv natt til fredag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politimester Johan Martin Welhaven ved Vestoppland politidistrikt er forbeholden med detaljene i hva som skjedde da skuddene falt ved en bensinstasjon på Roa i Oppland, men opplyser at politimennene ble beskutt før de besvarte ilden.

Stakk fra politiet

Bakgrunnen for hendelsen var en bil som stakk av fra politiet i Hønefoss. Bilen ble oppdaget på bensinstasjonen klokken to natt til fredag. To menn er pågrepet, og er nå siktet for å ikke ha stoppet for politiet og for å ha skutt mot politiet.

Les også: Mann såret i skuddveksling med politiet

– Etter det vi vet nå, er mannen i 30-årene ikke alvorlig skadd og til behandling ved Ullevål sykehus. Spesialenheten for politisaker ble varslet raskt etter hendelsen. De har startet sin etterforskning, og vår etterforskning blir tilpasset Spesialenhetens behov, sier Welhaven.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ullevål sykehus opplyser fredag morgen at mannens situasjon er stabil og at han ikke er alvorlig skadd, skriver politiet selv i en pressemelding fredag morgen.

Skjøt etter generell bevæpning

Den generelle bevæpningen av politiet gjorde at tjenestemennene som ble beskutt på Roa, kunne besvare ilden uten å måtte hente våpen i bilen.

Det opplyser politimester Johan Martin Welhaven. En mann i 30-årene er lettere såret etter å ha blitt skutt av tjenestemenn som skulle stanse en antatt stjålet bil.

– Ved at tjenestemennene hadde våpen på seg, var de i stand til umiddelbart å besvare ilden, sier Welhaven.

Like etter klokken 13 fredag, skriver Hedmark politidistrikt i en pressemelding at de ikke har noen nye opplysninger knyttet til etterforskningen.

Politiet har gjennomført avhør og krimtekniske undersøkelser på stedet. Politiet har fått videomateriale fra bensinstasjonen.

Fredag formiddag var det ikke tatt stilling til om de to siktede skal varetektsfengsles.