Ledere i katalogselskap pågrepet

To av lederne i 1801 Nummeropplysningen ble pågrepet i en politiaksjon mot firmaets lokaler i Trondheim søndag kveld. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
To av lederne i 1801 Nummeropplysningen ble pågrepet i en politiaksjon mot firmaets lokaler i Trondheim søndag kveld. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

To av lederne i selskapet 1801 Nummeropplysninga er pågrepet og siktet for grovt bedrageri. Politiet har mottatt en rekke anmeldelser fra folk og bedrifter som føler seg svindlet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiadvokat Aage Sliper Midling i Trøndelag politidistrikt sier til TV 2 at de to er siktet for grovt bedrageri og at de vil bli framstilt for varetektsfengsling i Sør-Trøndelag tingrett tirsdag.

Ifølge kanalen dreier det seg om den daglige lederen og selskapets styreleder. De ble pågrepet henholdsvis på E6 sør for Trondheim og utenfor hovedkontoret i Trondheim søndag. Begge nekter så langt straffskyld.

Flere av selskapets kunder hevder de er blitt lurt inn i en avtale de aldri har ønsket. Politiet skal ha fått inn over 50 anmeldelser rettet mot selskapet den siste tiden.

– Vi foretok en ransaking hos firmaet i Trondheim søndag for å sikre bevis, sier Midling til Adresseavisen.

En av metodene som går igjen, er at bedriftene blir bedt om å bekrefte opplysningene sine med en elektronisk signatur. Bedrifter skal også ha betalt flere tusen kroner etter å ha fått en falsk faktura tilsendt i posten. Blanketten er et tilbud om å bestille et nettprodukt eller en oppføring i en katalogtjeneste, men ser ut som et reelt fakturakrav.