Nei til EU vil ha venstresiden i føringen

Kathrine Kleveland er leder i Nei til EU. Arkivfoto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix
Kathrine Kleveland er leder i Nei til EU. Arkivfoto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Oslo (NTB): Lederen i Nei til EU mener den europeiske venstresiden må ta tilbake eierskapet til EU-motstanden.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kathrine Kleveland er begeistret for britenes brexit-avgjørelse og mener unionen trengte den vekkeren folkeavstemningen utgjorde, men hun er ikke fornøyd med at det er høyresiden som dominerer mye av EU-debatten, skriver Klassekampen.

– EU-debatten i Europa er i ferd med å få mørkeblå toner. Høyresiden er i sin fulle rett til å uttrykke sin EU-motstand, men sentrum og venstresiden må klare å løfte fram sin argumentasjon på en bedre måte, sier Kleveland.

– Det at innvandring og fremmedfrykt var en del av debatten må vi ta på dypeste alvor. Men det betyr ikke at venstresidas argumenter for brexit og EU-motstand ikke også var til stede.

Når britisk presse har spurt henne om EU-motstanden i Norge og livet utenfor unionen, har hun vært opptatt av å understreke at debatten her hjemme i 1994 skilte seg fra den britisk ut-kampanjen.

– Jeg fortalte dem at folkestyre, suverenitet og solidaritet var og er sentralt i den norsk EU-motstanden. Den gang, som nå, så vi på EU som et udemokratisk organ, forklarer hun. (©NTB)