Meny

Nei til EU vil ha venstresiden i føringen

Kathrine Kleveland er leder i Nei til EU. Arkivfoto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB): Lederen i Nei til EU mener den europeiske venstresiden må ta tilbake eierskapet til EU-motstanden.

Kathrine Kleveland er begeistret for britenes brexit-avgjørelse og mener unionen trengte den vekkeren folkeavstemningen utgjorde, men hun er ikke fornøyd med at det er høyresiden som dominerer mye av EU-debatten, skriver Klassekampen.

– EU-debatten i Europa er i ferd med å få mørkeblå toner. Høyresiden er i sin fulle rett til å uttrykke sin EU-motstand, men sentrum og venstresiden må klare å løfte fram sin argumentasjon på en bedre måte, sier Kleveland.

– Det at innvandring og fremmedfrykt var en del av debatten må vi ta på dypeste alvor. Men det betyr ikke at venstresidas argumenter for brexit og EU-motstand ikke også var til stede.

Når britisk presse har spurt henne om EU-motstanden i Norge og livet utenfor unionen, har hun vært opptatt av å understreke at debatten her hjemme i 1994 skilte seg fra den britisk ut-kampanjen.

– Jeg fortalte dem at folkestyre, suverenitet og solidaritet var og er sentralt i den norsk EU-motstanden. Den gang, som nå, så vi på EU som et udemokratisk organ, forklarer hun. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus