Meny

Akademikere pågrepet for «terroristpropaganda» i Tyrkia

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ankara (NTB-Reuters): Tre akademikere i Tyrkia er siktet for «terroristpropaganda», etter at de leste opp en erklæring med krav om stans i sikkerhetsoperasjonene i de kurdiskdominerte områdene i sørøst.

I tillegg ble en britisk statsborger pågrepet i retten der de tre akademikerne ble framstilt for fengsling. Han hadde flere flygeblader trykket av Det demokratiske folkepartiet HDP, som har kurdiske røtter.

Den tyrkiske regjeringen gir det kurdiske arbeiderpartiet PKK skylden for bilbomben som tok livet av 37 personer i hovedstaden Ankara søndag. PKK har vært i konflikt med myndighetene i over tre tiår. De kobles også til et annet bombeangrep i Ankara i februar, der 29 personer ble drept.

Over 2.000 akademikere undertegnet i januar et opprop som kritiserte militæret for fremferden i sørøst. Det er blant annet innført kontinuerlig portforbud for å legge press på militante fra PKK, som skal ha forskanset seg i boligområder i byer i sørøst. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus