Meny

Coop kjøpte Ica-butikker til 1,5 milliard over takst

Illustrasjonsfoto: Audun Braastad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB): Coop betalte halvannen milliard kroner mer enn Icas egen verdivurdering for Icas 550 butikker i Norge.

I en lukket budrunde ga Coop 2,5 milliarder for de 550 butikkene, mens ICA Gruppen sammen med tilrettelegger Handelsbanken hadde vurdert verdien til å være 1 milliard, skriver Dagens Næringsliv. Rema meldte seg også på i budrunden, men deres bud skal ha vært snaut halvparten av tilbudet fra Coop. Odd Reitan bekrefter overfor avisen at budet fra hans familie lå ikke så langt fra 1,2 milliarder kroner. Verdivurderingen ICA hadde gjort var ikke kjent for budgiverne. Til tross for å ha betalt 2,5 ganger verdivurderingen for Ica-butikkene, er Coop fornøyd.

– Ica-kjøpet var en viktig og veldig god handel for Coop. Det var et strategisk kjøp som gir oss stor konkurransekraft inn i fremtiden, sier konsernsjef Geir Inge Stokke.

– Vi synes avtalen med Coop var det beste alternativet for alle parter, men vi avstår fra å kommentere vurderinger eller pris ytterligere, skriver kommunikasjonsdirektør Ola Fernvall i ICA Gruppen i en epost.

Også Ole Robert Reitan er «veldig glad» for utfallet. Han mener Coop betalte altfor mye.

– De betalte mye mer enn vi mente det var verdt. Det er ingen vits i å kjøpe seg til vekst hvis man ikke tjener penger på det. Vi skal tross alt drive dette i generasjoner, sier Reitan. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus