Sjialeder legger press på Iraks statsminister

Sjialederen Moqtada al-Sadr sto fredag i spissen for en stor demonstrasjon i Bagdad. Nå oppfordrer han til en sitt-ned-aksjon neste fredag. Foto: Reuters / NTB scanpix
Sjialederen Moqtada al-Sadr sto fredag i spissen for en stor demonstrasjon i Bagdad. Nå oppfordrer han til en sitt-ned-aksjon neste fredag. Foto: Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den mektige sjiamuslimske lederen Moqtada al-Sadr tar til orde for en sitt-ned-aksjon i Bagdad neste fredag for å presse statsminister Haider al-Abadi til å innføre politiske reformer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Aksjonen skal starte neste fredag og holdes ved inngangen til den tungt bevoktede grønne sonen, oppfordret Sadr lørdag.

Sadr ga 12. februar Abadi en frist på 45 dager til å presentere sine lovede endringer, eller bli møtt av mistillitsforslag i nasjonalforsamlingen. De 45 dagene utløper fredag 18. mars.

Den grønne sonen i Bagdad er en godt beskyttet del av byen som består av regjeringskontorer, nasjonalforsamlingen, utenlandske ambassader og internasjonale organisasjoner.

Les også: USA har tatt IS-topp til fange i Irak

Fredag sto Sadr i spissen for en omfattende demonstrasjon på Tahrir-plassen i sentrum av Bagdad, med krav om at landet må få en ny regjering bestående av uavhengige teknokrater som kan bekjempe korrupsjon. Mens demonstrasjonen pågikk, dukket Abadi opp på statlig fjernsyn for å si at han nå har bedt de politiske fløyene i nasjonalforsamlingen og det han kalte «innflytelsesrike samfunnstopper» om å nominere teknokrater til en ny regjering.

Les også:

Europol: IS planlegger et større angrep i Europa

Svensk jente sendte desperat bønn om hjelp fra IS-område

Ny rapport: – Kan nærme seg slutten for IS