Nær 70 drept i fire bombeangrep i Damaskus

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ekstremistgruppa IS tar på seg ansvaret for en serie bombeangrep i Damaskus søndag. Bombene kostet minst 68 mennesker livet, ifølge eksilgruppa SOHR.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

IS tok på seg ansvaret for både angrepet i Damaskus og angrepet i Homs samme dag. Totalt ble 127 mennesker drept, ifølge eksilgruppas kilder.

Eksilgruppa Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) opplyser søndag kveld at dødstallet minst 68 mennesker ble drept i totalt fire selvmords- og bilbomber eksploderte i Damaskus.

Ifølge statlig TV var det en bilbombe og to selvmordsangrep som rammet bydelen der sjia-helligdommen Sayeda Zeinab ligger. De setter dødstallet til 30, og melder at flere titall ble såret.

Les også: SOHR: – Minst 50 IS-krigere drept i Aleppo

SOHR, som henter sine opplysninger fra et nettverk av informanter og aktivister på bakken i Syria, og en Hizbollah-kontrollert TV-kanal melder at totalt fire bomber eksploderte. Den libanesiske Hizbollah-militsen er alliert med det syriske regimet.

IS tar på seg ansvaret for angrepet i en melding publisert av nyhetsbyrået Amaq, som støtter den militante sunni-gruppa.

I januar ble rundt 60 mennesker drept i et annet selvmordsangrep i samme område. IS tok også på seg ansvaret for dette angrepet.

Les også: – Tyrkia og Russland leker med ilden i Syria