Sjeldent kattedyr fanget på film

Se de aller første bildene av den eneste ville jaguaren i USA. 
Artikkelen fortsetter under annonsen

For første gang har forskere klart å filme den sjeldne jaguaren. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Han har fått navnet El Jefe og er den eneste ville jaguaren i USA. Kattedyret er fotografert tidligere, men aldri før har han blitt fanget på film. Helt til nå.

Videobildene er fanget av flere kameraer med bevegelsessensor plassert utenfor Tucson i delstaten Arizona.

Se de unike bildene øverst i artikkelen.

Se også: Fikk unikt møte med sjelden kjempeblekksprut

Offer for pelsindustrien

Eksperter jubler over de unike bildene som gir dem et enestående innblikk i jaguarens bevegelser gjennom området i Santa Rita-fjellene.

Senteret for biologisk mangfold i Arizona forteller i en pressemelding at prosjektet er en del av det pågående arbeidet med å overvåke truede katter, som jaguaren El Jefe.

– Vi har i flere tiår jobbet hardt for å redde USAs jaguarer. Kattedyret er hyllet av mayaindianerne for sin eleganse og sine sterke krefter, men har i hundrevis av år vært et ettertraktet jaktbytte og ble offer for pelsindustrien i det 20. århundre, skriver senteret i pressemeldingen på sine nettsider.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Se også: Uhyre sjeldne tiger-opptak gir håp

Nytt håp i El Jefe

Videre skriver senteret at jaguaren i 1997 ble oppført som en truet dyreart i USA, men at de først i 2010 ble gitt et beskyttet habitat. Samme år ble det også utviklet en plan for å gjenopprette jaguarbestanden i landet.

El Jefe ble oppdaget i 2011 og har siden den gang blitt fotografert over 100 ganger, ifølge seneteret for biolgisk mangfold. Jaguaren anslås å være rundt syv år gammel.

Se også: Unike bilder av norsk villrein vekker internasjonal oppsikt