Johaug tror på kamp helt inn

Therese Johaug (til v.) kom til kort mot Ingvild Flugstad Østberg på søndagens Tour de Ski-etappe. Hun tror på kamp om sammenlagtseieren helt til siste etappe.
Therese Johaug (til v.) kom til kort mot Ingvild Flugstad Østberg på søndagens Tour de Ski-etappe. Hun tror på kamp om sammenlagtseieren helt til siste etappe. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Therese Johaug (27) ser ikke bort at årets Tour de Ski blir avgjort først opp alpinbakken i Val di Fiemme.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Selv om hun hadde nest beste etappetid under søndagens fem kilometer i fri teknikk i Lenzerheide, gikk Ingvild Flugstad Østberg ni sekunder fortere og overtok den røde ledertrøya fra henne.

Johaug har hele tiden hevdet at Østberg ville bli en real sammenlagtutfordrer, men har slitt med å bli trodd.

Kanskje fikk hun flere på sitt lag etter at hun ble tatt igjen og fragått under søndagens etappe.

Les også: Johaug satte verdenscuprekord

Ingen parade

– Jeg er ikke overrasket. Jeg skjønte at hun ville ta meg igjen, og jeg vet hvor sterk hun er i skøyting og på litt kortere distanser. Hun har et rykk og er god i prologer og skøytesprinter og i høyden. Jeg har liksom prøvd å si hele tiden at dette ikke er noen parademarsj. Tour de Ski er ikke som et mesterskap og som vanlige verdenscuprenn, sa Johaug og forklarte samtidig hvorfor det ikke er slik:

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Du drar med deg sprinter og bonuspoeng gjennom korte og lengre distanser, og du må gå jevnt bra hele veien for å lykkes i toppen. Denne konkurransen passer Ingvild veldig bra med de stegene hun har tatt i år. Jeg vet innerst inne at dette blir hardt.

Les også: Flugstad Østberg sjokkerte favoritten Therese Johaug

Dårlig

Johaug sier at hun hadde en dårlig dag og at Østberg rett og slett var bedre. Det bekymrer henne likevel ikke.

– Det er fortsatt mange skirenn igjen, og det er for dumt å bli bekymret etter i dag. Jeg har sett at hun har tatt steg hele tiden. Vi skal dele på favorittstempelet. Jeg er litt sterkere på lengre distanser, mens Ingvild er bedre i sprint. Jeg har kanskje et ekstra våpen opp den siste bakken, men jeg tipper det blir jevnt, og vi skal ikke se bort fra at det blir en hard fight opp bakken, mente Johaug.