Betaler 150 millioner i måneden for midlertidige mottak

– Vi er nødt til å få kontroll på kostnadsutviklingen, mener finansminister Siv Jensen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
– Vi er nødt til å få kontroll på kostnadsutviklingen, mener finansminister Siv Jensen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Oslo (NTB): De midlertidige mottakene for asylsøkere koster nå staten over 150 millioner kroner hver måned. Den største aktøren får over 60 millioner kroner.

De som har kunnet stille med plasser, har i gjennomsnitt fått 781 kroner per sengeplass per døgn, skriver VG.

Hero er med 2.830 midlertidige plasser fordelt på 20 anlegg Norges største. Med den gjennomsnittlige prisen, får Hero dermed utbetalt over 60 millioner kroner i måneden fra staten.

Brunstad Christian Church, bedre kjent som Smiths venner, har 1.000 plasser på sitt anlegg Oslofjord Convention Centre i Vestfold. Det gir 23 millioner i månedlige inntekter.

Blostrupmoen AS, som er mest kjent for hjertestartere, har 450 plasser fordelt på tre anlegg. Plassene gir inntekter på drøyt 10 millioner i måneden med den gjennomsnittlige statlige satsen, skriver avisen.

Les også: SSB-tall: 20.000 syriske flyktninger vil koste hver av oss 53 øre dagen

Administrerende direktør Tor Brekke i Hero rykket torsdag ut i Klassekampen og mente staten betaler for godt for akuttplassene. Det står han fast på:

– Markedets respons viser jo dette tydelig: Det er mange nye aktører som vil opprette akutte plasser sammenlignet med ordinære, og det er fordi fortjenesten er mye større. Men vi mener ordinære plasser er den desidert beste løsningen for asylsøkere i Norge, sier Brekke.

Finansminister Siv Jensen sier at hun har bedt sine byråkrater lete med lys og lykte etter alle muligheter for å bremse pengebruken.

Les også: Tre Balkan-land truer med å stenge grensene for flyktninger

– Vi har varslet at det er behov for å se på både standarder og andre ting. Dette er dyrt, det er ikke en bærekraftig utvikling, og vi er nødt til å få kontroll på kostnadsutviklingen, sier finansminister Siv Jensen til VG. (©NTB)

Annonse
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus