Mor siktet for drapsforsøk på datteren

En jente er alvorlig skadd etter at moren skal ha forsøkt å drepe henne.
En jente er alvorlig skadd etter at moren skal ha forsøkt å drepe henne.
Foto: Lars Idar Waage / Stavanger Aftenblad / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En mor er siktet for drapsforsøk på sin sju år gamle datter etter at datteren ble stukket med kniv og påført alvorlige skader onsdag i Stavanger.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Både jenta og moren er lagt inn på Stavanger universitetssykehus. Moren var påført lettere skader, som ifølge politiadvokat Herdis C. Traa var selvpåført. Jenta ble påført alvorlige skader, men var onsdag ettermiddag utenfor livsfare.

– Moren er pågrepet og har status som siktet for forsøk på drap. Politiet leter ikke etter andre gjerningsmenn, sier politiadvokat Herdis C. Traa i en pressemelding.

Datteren er sju år, og moren skal være 27 år, skriver Stavanger Aftenblad.

Mental helsetilstand

Knivstikkingen skjedde i en bolig i Kvernevik onsdag formiddag. Politiet har vært tilbakeholdne med informasjon om hva etterforskerne tror skjedde kort tid før meldingen kom inn i 9.30-tiden onsdag, men antyder at det blir viktig å få klarhet i den mentale tilstanden til moren.

– En sentral del av den videre etterforskningen vil være motivet for handlingen, herunder mors helsetilstand, sier Traa.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Bakgrunn: Jente knivstukket og alvorlig skadet i Stavanger - naboer hørte skrik

Kvinnen fikk onsdag oppnevnt advokat Inger Marie Sunde som sin forsvarer. Advokaten var onsdag kveld blitt frarådet fra å snakke med klienten, men sier til Stavanger Aftenblad at hun tar sikte på å møte henne torsdag morgen.

Det skal ha vært fire andre personer til stede i huset da knivstikkingen skjedde. Alle ble fraktet til politihuset for avhør onsdag. Også flere andre vitner ble avhørt, kriminalteknikere undersøkte åstedet og det er gjort beslag på åstedet som skal til nærmere undersøkelser.

Hørte skrik

En nabo til boligen der det angivelige drapsforsøket skjedde, hørte et intenst skrik onsdag formiddag. Han løp ut og så politiet gå inn i huset til hans nærmeste nabo, skriver Stavanger Aftenblad.

– Like etter ble kvinnen som bor i huset, eskortert ut. Hun holdt seg til magen. Etterpå kom ambulansepersonell ut med en båre. Personen på båren hadde et teppe på seg, forteller han.

Politiadvokat Traa sier til VG onsdag ettermiddag at kvinnen og datteren hadde «opphold på adressen», men vil ikke kommentere hvorvidt de bodde der fast eller ikke.